Всичко за фотографията

Pentax K-1  Обявени и необявени възможности. Предимства и недостатъци в различни ситуации и начини за постигане на максимален резултат.

Внимание: Курсът е достъпен само срещу валиден ваучер от Pentax Академия

Ако нямате такъв ваучер или сте го загубили, моля обърнете се към официалният вносител за България: "ВИП Трейдинг дидживижън" ООД:  


Съдържание:

Специфики на отделните функции на камерите и тяхната апаратна реализация. Как работи камерата, какво трябва да се има предвид за успешна фотография.

Сензор, цветоотделяне и възпроизвеждане на правилни цветове. Профилиране на камерата.

Софтуерна среда за работа с K-1, K-1 Mark2, RAW, JPG, как да извадим максималното от сензора.

Оптика, специфики при използване на различни обективи и марки. Светлосилни обективи, класове обективи, разлики между тях и отражението към крайният резултат.

Настройка на камерата, режими, избор на настройки в зависимост от ситуация и задача.

Фокусна система, тънкости, как да фокусираме успешно.

Астрофотография, GPS, вграден и външен.


Основни раздели на лекцията: 

История на изкуството за фотографи

История на фотографските техники 

Съвременна фотография и визуални изкуства

Фотографията днес, реализацията на един фотограф в света на изкуството.

Създаване на произведения на изкуството, анализ и методи 


Съдържание: 


Палеолитно изкуство, античност, средновековие. 

Специфики и стъпала в образните техники: 

Праистория, Древна Месопотамия, Египет, Ислямско изкуство, Древен Китай, Древна Гърция, Траки, Римска империя, Средновековие. 

Развитие на образните техники Ренесанс и късен (Северен ренесанс). 

Мястото на фотографията в света на изкуството., заявка и резултат.

Светът на визуалните изкуства след фотографията, преход от компресия на същността към компресия на идеите...

Визуалните изкуства днес, място и роля в обществото.

Мястото, средствата и възможностите на съвременната фотография.

Реализация на един фотограф, възможности, поле за изява и методи за работа.

Технологията за създаване на произведение на изкуството с фотографска техника. 

 

Цел на лекцията: 

Фотографията е визуално изкуство, което добива своят смисъл, само ако е създавано, разглеждано и приемано като съставна част от световното визуално културно наследство. Лекцията разглежда мястото на инструмента фотография, историята на търсенията преди появата на фотографията и развитието на визуалните изкуства. 

Визуалната култура е важна както за отделният човек, така и за обществата като такива, а също и за тяхното настояще и бъдеще. 

Лекцията въвежда в сложната проблематика на двумерните пластични среди и е подходяща както за автори и творчески личности, така и за зрители и ценители за визуалните изкуства. Като крайна цел, лекцията ориентира съвременният фотограф относно възможности и начини за реализация в областта на визуалните изкуства с фотографски технологии. 

Лекцията е предназначена за фотографи с амбиции, любители и цените на изкуството, които искат да разширят своите възможности и поле за реализация, чрез методите на художествената фотография и достиженията на съвременните визуални изкуства. 


Общи условия: 

начало 1 ноември, 19:30ч.

Продължителност на курса от 19:30 до 21:30 часа.   Безплатен съвет към бъдещи курсисти... ;-) 

Заобиколени сме от велико разнообразие на всякакви предложения за курсове, обучения, сертификати за фотографи и прочее възможности към Вас...

В света на изкуството няма безспорни авторитети или начин обективно да получите измерване кой, колко и как. Но преди да решите кому да предоставите Вашето време, средства и внимание, разгледайте какво и как този човек е правил и постигнал. Вижте портфолиото му, послушайте сърцето си, преценете дали това, което виждате е от интерес за Вас. Желаете ли и Вие да се стремите към такива резултати... 

Днес няма критици, всеки може да пледира компетентност на различни основания. Но за Вас най-важният ориентир следва да бъде собствената Ви преценка относно постиженията на онзи който предлага да Ви е учител, както и тяхната стойност... Ако се колебаете, разходете се по музеите, четете по темата, проучете мнения за лектора, не забравяйте, че светът на изкуството не е от вчера..., и пак преценете...

И не забравяйте, че грешно наученото, после изисква два пъти повече усилия, първо да се отучи и наново да се учи...За да участвате в курса е необходимо:

1. Да притежавате устройство с работеща звукова карта, колони или слушалки. 
2. Да проверите дали Вашият, компютър, таблет, телефон или друго устройство с което ще гледате курса е работещо, има напълно заредена батерия и работи.
3. Да проверите и ако е нужно да обновите вашият браузер и друг софтуер до последна версия. Необходима е пълна поддръжка на HTML5.


4. Да бъдете включени и да сте на тази страница на обявената дата и час.
5. В раздел Курсове ("онлайн) последвайте линка (връзката), с името на курса, която се намира там.

-----------------------------------------------------------------------

Лектор Венцислав Петров - VPetrov.photography